[Sharing] Dirgahayu Kemerdekaan Indonesia

Merdeka…!!!

Kebetulan minggu lalu sempat mendapatkan Ilmu menarik tentang motivasi, yang akan saya sharing kepada temen-temen semua untuk menyambut Kemerdekaan Negara kita tercinta ini.

65 tahun sudah Indonesia merdeka. Apa yang telah kita capai selama 65 tahun ini? Tahukah anda bahwa Indonesia merupakan negara dengan penduduk terbesar ke-4 di dunia? Dengan luas negara terbesar ke-16 (1,919,440 km2) beserta seluruh kekayaan yang terkandung didalamnya. Tetapi dari sudut Human Developing Index (HDI), Indonesia hanya berada di urutan 111.
Aapun HDI menurut wikipedia adalah “a comparative measure of life expectancy, literacy, education and standards of living for countries worldwide. It is a standard means of measuring well-being, especially child welfare. It is used to distinguish whether the country is a developed, a developing or an under-developed country, and also to measure the impact of economic policies on quality of life.” Atau dengan kata lain, index untuk menentukan tingkat kemajuan suatu negara.

Bagaimana bisa Indonesia yang umurnya 65 tahun dengan segala kekayaan yang berlimpah ruah dan kondisi cuaca yang hangat tropik dan subur ini bisa kalah dengan Malaysia (HDI urutan 66) yang merdeka pada tanggal 31 Agustus 1957, atau dengan Singapura (HDI urutan 23) yang merdeka tanggal 9 Agustus 1965.
Atau dengan Jepang yang 80% daratannya adalah pegunungan, yang pernah hancur akibat bom atom di Hiroshima dan Nagasaki. Atau dengan Swiss yang tidak punya kebun coklat tetapi adalah produsen coklat terbaik di dunia, yang tidak punya tambah bijih besi, tetapi punya industri jam nomer satu di dunia.
Coba tengok pula tetangga kita Australia atau Selandia Baru. Mereka adalah negara yang terbilang sukses.
Jadi apa karena umur suatu negara menentukan kemajuan suatu bangsa? Sumber daya alamkah? Atau ras/warna kulit kah?

Coba saja lihat sikap di negara-negara yang tadi telah saya sebutkan. Jauh berbeda bukan? Temen-temen yang pernah jalan-jalan ke Singapura atau Malaysia pun tentunya pernah merasakan, betapa teratur dan disiplinnya mereka. Atau malah yang pernah dikirim ke Jepang, atau ada yang karyawan di perusahaannya dari Jepang tentunya bisa merasakan perbedaannya. Ternyata Attitude bro…!!! Kita masih kalah kalau soal attitude. Benar atau salahnya silakan dilihat ke pribadi masing-masing. Sudahkah kita mempunyai sikap-sikap berikut?
1. Ethics, as basic principle
2. Integrity
3. Responsibility
4. Respect to Laws & Rules
5. Respect to the rights of other citizen
6. Work loving
7. Strive for saving & investment
8. Will of superaction
9. Punctuality
10. Discipline
11. Sense of belonging (saya sendiri yang nambahin🙂 )
So, buat teman-teman semua yang membaca posting ini, monggo di sharing ke teman atau keluarga yang lain, minimal kita terapkan ke diri sendiri lah. Jangan cuma bakar-bakaran melulu… xixixi…
Tahukah anda bahwa piston diasil yang anda bangga-banggakan adalah buatan dari perusahaan yang sama-sama memproduksi piston untuk kompetitornya? Tahukah anda bahwa perusahaan yang membuat shockbreaker yang sering dibilang ambles, adalah buatan dari group perusahaan kompetitornya? Yang sedangkan mereka memilih untuk memakai shockbreaker dari perusahaan lain? Tahukah anda bahwa suatu perusahaan dengan perusahaan yang lain yang merupakan kompetitor di negara kita, tetapi adalah kongsi di negara asalnya? Apakah kita hanya merasa bangga ada tulisan “Semakin di depan” di lengan pembalap motogp? Tahukah anda bahwa sebagian dari perusahaan-perusahaan raksasa di negara kita sebagiannya adalah milik perusahaan dari negara lain? (Telkomsel, xl, Indosat, Astra International, BCA, dan masih buanyaaaak lagi). Apakah kita cuma akan berkutat ngurusin hal-hal yang remeh sedangkan kita tanpa sadar telah dijajah secara ekonomi?:mrgreen:

“Ask what you have done for your country, not what your country can do for you” (JFK)
MERDEKA…!!!

Sumber : http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index, http://www.indosat.com/Investor_Relations/Investor_Relations/Major_Shareholders, http://en.wikipedia.org/wiki/Indonesia, http://www.telkomsel.com/web/shareholder, adianfuadi.wordpress.com.

    • Cepitan pupu
    • Agustus 16th, 2010

    Cepitan pupu pertamaxxx

  1. Keduaxx sense belonging yup sikap dah luntur pd kita ( bayclin:mrgreen:

    • lihat aja fasilitas2 umum, kebanyakan pada cuek…
      telepon umum, halte, kereta, bis dll dsb…
      susah ya jadi orang Indonesia, suruh buang sampah pada tempatnya aja kayaknya susaaaaah banget…:mrgreen:

  2. Hdi kita rendah banget, brarti negara kita sedang akan proses menuju berkembang hehe mbulet

    • kalo katanya orde baru, “era tinggal landas”
      tapi gak tek of tek of…:mrgreen:

        • Awakku
        • Agustus 18th, 2010

        tapi saiki lak ono tek-tek out… eh salah tek mi out😀

  3. MERDEKA…..!!!

  4. MERDEKA…..!!!
    lho….?

  5. Koment kok nyangkut terus ya ^^a

  6. Hemmm….

  7. Nyerah dah….😦

  8. MERDEKAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    tapi masih dijajah ama bangsa sendiri

    • lekdjie
    • Agustus 17th, 2010

    1. Ethics, as basic
    principle
    2. Integrity
    3. Responsibility
    4. Respect to Laws &
    Rules
    5. Respect to the
    rights of other citizen
    6. Work loving
    7. Strive for saving
    & investment
    8. Will of
    superaction
    9. Punctuality
    10. Discipline
    11. Sense of
    belonging
    boso jowone piye yow?maklum ra tau mangan keju…
    Sebuah pesan dari ahmad band di akhir 90an..
    ‘yg muda MABOOOOOKKK..
    yg tua KORRUUUUPPP…
    MABOOOKKK TERRUUUSS-KORRRUUUPPP TERRRUUUSS..
    jayalah negeri ini-jayalah negeri ini..

    MERDEKAAAA!!!’

    Selamat datang di indonesia..negara agraris dimana penduduknya makan berasnya vietnam dan thailand,rotinya dari gandum australia,minumnya susu selandia baru..negara dg budaya asli majemuk yg penduduknya lebih suka nonton voice of america daripada dunia dalam beritanya tvri…negara gila bola yg mendewakan english premier league daripada liga super indonesia…negara yg strategis untuk perdagangan dg utang 1.000 trilyun lebih..selamat datang di era liberaral di negeri yg dulu punya dasar Pancasila.

    • wew… njelasne siji2 duowo jeh…
      wingi ae seharian penuh ngomongi iki thok..
      iki sing dadi narasumber Presdir-nya (mantan) si Atoz dulu lho… Atoz pasti wis tau ngalami…:mrgreen:

        • at0z
        • Agustus 19th, 2010

        hehehhe
        opo om,,,,,

  9. mantaf ini artikel…hmm…MERDEKA aja dah:mrgreen:

  10. Tumben waras kang:mrgreen:

  11. wah baru tau om jomblo, banyak sekali fakta unik tahukah anda disini :mantaf:

    sama2 ulang tahun neh, suzuki juga yang ke 50
    Numpang Promosi om : 50 tahun Suzuki di kancah Balap Dunia (Habis)

    http://motorkencang.wordpress.com/2010/08/17/50-tahun-suzuki-di-kancah-balap-dunia-part-5-2000s/

    • sebenarnya masih banyak, tapi terlalu panjang…:mrgreen:

      tak tambahi satu lagi deh, tshukah anda bahwa baja untuk mould, dies, stamping dll dari (terutama) dua besar produsen motor di Indonesia berasal dari produsen baja yang sama? padahal perusahaan baja tersebut berafiliasi dengan salah satu produsen motor tersebut.:mrgreen:

      mereka rukun2 aja kok, yang obong2an yo wong sing kurang kerjoan…:mrgreen:

    • Cerdas
    • Agustus 17th, 2010

    mantap mas isi artikelnya. MERDEKA

  12. seneng aq karo blog’e BJL nek nulis ngene iki:mrgreen:
    minta bonus tahukah anda lagi mas! Hehe:mrgreen:
    AKEDREM!!! (kera ngalam mode:on)

    • ntak tambahi satu neh…
      Tahukah anda bahwa sparepart yang anda beli belum tentu diproduksi oleh si perusahaan pemilik merk sparepart tersebut?:mrgreen:

        • damhar
        • Agustus 19th, 2010

        kaya salah satu merk sport gear terkenal yg nggak punya pabrik sendiri kan?

        inilah wajah Kapitalisme di abad 20an..

      • betul bangeeet… sama aja kayak Nik*, Adid*s dll…:mrgreen:

  13. Nyambung gan :
    Contohnya body plastic mould gan… Body itu di pesan di beberapa perusahaan injection plastic di area sekitar c******g. Dengan kualitas “nego”…
    bukan hoax lho gan, yah minimal 3 tahun yang lalu pernah bekerja di salah satunya dan jadi seksi nego nya gan…
    hehehe… Sssssssttt aja ya…. Hehe…

  14. ^^^up up up…
    lha link nya cuman tanaman gurun kok gan… Hehehe…:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

  15. dirgahayu republik indonesia…..

  16. @ bjl
    halah, wes mudeng suwe!:mrgreen:
    tahukah anda, kbnyakan komponen dalam mesin anda dibuat oleh ast*a group?:mrgreen:

  17. wah dalem iki wkwkwkwkwk….

  18. oh jadi astra iku milik asing..toh…

    “purapuragatau”

    • Awakku
    • Agustus 18th, 2010

    Tunggu nganti ibu kota negara iki tak pindah ndek Kalimatan yo le… insyaallah merdeka temenan… gak cuman yel-yel

    • damhar
    • Agustus 18th, 2010

    Atoz..dadi eling cerito ngarep WC..

    Asep : Kaaang..atos kang?? (karo ngempet)
    Cak Dul : atos matamu ta !!! mencret koq atos !!

  19. Merdeka !!!

    • adul
    • Agustus 18th, 2010

    enggak kuat teriak merdeka …. laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  20. ,tahukah anda kalau celengan asli indonesia luar biasa… buktinya video “gulat” artis lokal indonesia ngalah2in berita politik yg puanas2nya… belum fenomena sinjo keon racu menggemparkan seluruh dunia….belum pesona gadis gunung kidul yg legendaris mampu menarik perhatian bloger terkenal yg fenomenal sampe rela melepaskan julukan angker jagat maya dunia perblogeran roda dua tanah air jombloati…:mrgreen:

    merdeka indonesiaku…. jayalah indonesiaku…..
    (dapet bonus celengan gak ya…???):mrgreen:.üBÿÿÿÿ9,),,,X×HÄ

    • bejo
    • Agustus 19th, 2010

    merdekaaa
    sing bakar bakaran ben mabok mocone
    mau ngasih cendol ko ga ono adahe

    • at0z
    • Agustus 19th, 2010

    hemmm….
    pernah ngerasain kerja di perusahaan jepang,,
    ngelihat bagaiman orang2nya pada kerja,bagaimana mereka berfikir n bagaimana mereka bertindak/mengambil keputusan..
    lihat juga cara kerja orang2 (maaf) indonesia yang kadang kerjanya ngasal,keliatan banget bedanya,,,,

  21. Gak papa bro, yang penting kita udah merdeka sekarang saatnya berkarya

  22. nah kan . ..
    please setop bakar-bakaran

    • Dani Ramadian
    • Agustus 20th, 2010

    Bakar²an…
    Iku sing koyok opo sé???

    • P135LS
    • Agustus 20th, 2010

    tergugah rasa patriot saya.
    Akan tetapi yg ada di benak ini adalah.
    Bukan apa yg bs sy berrikan ke negara/i ini tetapi apa yg telah di berikan pemerintah negara/i ini kepada rakyatnya.

    Oh y salam kenal dari saya!!!

    • arie sesat
    • Agustus 21st, 2010

    nice..sense of belonging..itu dia masalahnya…
    eh, tapi apa karena sense of belongin itu malah banyak yang seenak jidad ya mblo? nyampah seenaknya, toh punya gw…
    jual seenaknya, toh punya gw…

  23. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.|
    I couldn’t resist commenting. Very well written!

    |
    I’ll right away take hold of your rss as I can’t in finding your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter
    service. Do you have any? Please let me understand
    in order that I could subscribe. Thanks.|
    It is perfect time to make some plans for the future and it is time to
    be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!|
    It’s appropriate time to make a few plans for the longer
    term and it is time to be happy. I’ve learn this submit and if I may just I want to suggest you some fascinating issues or suggestions. Maybe you could write next articles regarding this article. I desire to learn even more issues approximately it!|
    I have been surfing online greater than 3 hours these days, but I never found any fascinating article like yours. It’s lovely value enough for me.
    In my view, if all web owners and bloggers made good content as you probably did, the web
    can be much more helpful than ever before.
    |
    Ahaa, its nice conversation on the topic of this article here at
    this web site, I have read all that, so at this time
    me also commenting here.|
    I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its really really nice article on building up new weblog.
    |
    Wow, this post is fastidious, my younger sister is analyzing such things, so I am going to let know her.
    |
    bookmarked!!, I like your website!|
    Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up and the rest of the site
    is also really good.|
    Hi, I do believe this is a great web site.

    I stumbledupon it😉 I am going to come back once again
    since i have bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue
    to help others.|
    Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet
    effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say you have done a great job with this. In addition, the blog loads very fast for me on Safari. Superb Blog!|
    These are really great ideas in on the topic of blogging. You have touched some nice points here. Any way keep up wrinting.|
    I love what you guys are up too. This sort of clever work and exposure! Keep up the amazing works guys I’ve you guys to my blogroll.
    |
    Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came
    to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Outstanding blog and terrific design and style.|
    I really like what you guys tend to be up too. This sort of clever
    work and exposure! Keep up the wonderful works guys I’ve included you guys to my personal blogroll.|
    Hey there would you mind sharing which blog platform you’re using?

    I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your design and style seems different then most
    blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!|
    Hey would you mind letting me know which hosting company you’re
    working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good hosting provider at a honest price? Thanks a lot, I appreciate it!|
    Everyone loves it when individuals come together and share ideas. Great website, continue the good work!|
    Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?|
    Hey there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with
    web browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Cheers|
    This is a topic that is close to my heart… Best wishes! Where are your contact details though?|
    It’s very effortless to find out any topic on
    net as compared to textbooks, as I found this article at
    this web page.|
    Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email.
    I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.|
    Hello! I’ve been following your website for a while now and finally got the courage to go ahead and
    give you a shout out from Huffman Tx! Just wanted to mention keep up the excellent work!
    |
    Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the info you provide here and can’t wait to
    take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .
    . Anyways, superb blog!|
    Its such as you read my mind! You seem to know a lot approximately this, like you wrote the book in it or something.

    I feel that you could do with some % to power the message home a little bit,
    however other than that, this is magnificent blog. A
    great read. I’ll certainly be back.|
    I visited multiple web pages but the audio feature for audio songs present at this site is genuinely fabulous.|
    Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving
    me mad so any assistance is very much appreciated.

    |
    Greetings! Very useful advice in this particular article!
    It is the little changes that will make the most important changes.
    Many thanks for sharing!|
    I truly love your blog.. Pleasant colors & theme.
    Did you create this site yourself? Please reply back as I’m planning to create my own blog and would like to learn where you got this from or what the theme is called. Kudos!|
    Hi there! This article could not be written any better! Looking through this article reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will send this information to him. Pretty sure he will have a very good read. Thanks for sharing!|
    Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same page layout and design.
    Outstanding choice of colors!|
    There’s certainly a great deal to know about this topic. I like all of the points you’ve made.
    |
    You’ve made some really good points there. I looked on the web to find out more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.|
    What’s up, I read your new stuff daily. Your story-telling style is
    witty, keep doing what you’re doing!|
    I just could not go away your web site before suggesting that I really enjoyed the standard information a person provide on your guests? Is going to be again steadily in order to inspect new posts|
    I needed to thank you for this very good read!! I certainly enjoyed every bit of it. I have got you bookmarked to check out new stuff you post…|
    Hi there, just wanted to say, I loved this blog post. It was helpful. Keep on posting!|
    I write a comment whenever I especially enjoy a post on a website or if I have something to valuable to contribute to the discussion. Usually it’s caused by the sincerness communicated in the
    article I read. And after this post [Sharing] Dirgahayu Kemerdekaan Indonesia
    | Warung Jomblo. I was actually excited enough to drop a thought :
    -) I actually do have a couple of questions for you if you do not mind.
    Is it just me or does it seem like a few of the comments come across like
    coming from brain dead people?😛 And, if you are posting on other social sites, I’d like to keep up with anything fresh you have to post. Could you list the complete urls of all your communal pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?|
    Hello, I enjoy reading through your post. I wanted to write a little comment to support you.|
    I always spent my half an hour to read this weblog’s articles or reviews all the time along
    with a mug of coffee.|
    I for all time emailed this website post page to all my contacts, since if like to read it
    then my contacts will too.|
    My developer is trying to convince me to move to .
    net from PHP. I have always disliked the idea because of
    the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been
    using Movable-type on several websites for about a year and am worried
    about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.
    net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?

    Any help would be really appreciated!|
    Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the posts I realized it’s new to
    me. Nonetheless, I’m definitely delighted I came across it and I’ll be
    bookmarking it and checking back often!|
    Wonderful work! This is the kind of info that are supposed to be shared around the
    internet. Disgrace on the seek engines for not positioning this submit upper!

    Come on over and consult with my web site .
    Thank you =)|
    Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.|
    Greetings, I do think your web site could be having browser compatibility issues. When I look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it’s got some
    overlapping issues. I just wanted to provide you with a
    quick heads up! Aside from that, wonderful website!|
    Somebody essentially help to make severely posts I’d state. That is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to make this particular post amazing. Great activity!|
    Heya i am for the primary time here. I came across this board and I in finding It really useful & it helped me out much. I hope to present one thing again and help others such as you helped me.|
    Hello! I just would like to offer you a big thumbs up for your great info you’ve got right here on this post.
    I am coming back to your website for more soon.
    |
    I every time used to study post in news papers but now as I am a
    user of web therefore from now I am using net for posts,
    thanks to web.|
    Your method of explaining everything in this post is genuinely good,
    every one be able to easily know it, Thanks a lot.
    |
    Hello there, I discovered your blog by way of Google whilst searching for a
    related subject, your web site got here up, it appears great.
    I have bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just was alert to your weblog via Google,
    and located that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels.
    I’ll be grateful if you happen to proceed this in future. A lot of folks shall be benefited from your writing. Cheers!|
    I’m curious to find out what blog system you have been
    working with? I’m having some minor security problems with my latest website and I’d like to find something more safeguarded.
    Do you have any recommendations?|
    I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
    Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one today.|
    I’m really impressed along with your writing skills and also with the layout
    in your weblog. Is this a paid topic or did you modify it
    your self? Anyway stay up the nice high quality
    writing, it is rare to peer a great blog like this one these days.

    .|
    Hello, Neat post. There is an issue along with your site in internet explorer, may check this?
    IE nonetheless is the marketplace leader and a large portion of people will
    miss your fantastic writing because of this problem.|
    I’m not sure where you’re getting your information, but good topic.
    I needs to spend some time learning much more
    or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.
    |
    Hi, i think that i saw you visited my weblog so i
    came to “return the favor”.I’m trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!\

  24. I am genuinely happy to read this web site posts which consists of lots of valuable data, thanks for providing these kinds of
    information.

  25. I do not even know how I ended up here, but I
    thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already😉 Cheers!

  1. Agustus 17th, 2010

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: